Това е заплаха, категоричен е бившият вътрешен министър и председател на

...
Това е заплаха, категоричен е бившият вътрешен министър и председател на
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Путин се чувства притиснат

" Това е опасност ", безапелационен е бившият вътрешен министър и ръководител на ДАНС

" Виждаме истерично и недобре премислено държание на управлението на Русия. Това демонстрира положение, в което съветският президент Владимир Путин се усеща притиснат в ъгъла и под паника търси решения. "

Такова мнение изрази в студиото на „ Събуди се ” по някогашният вътрешен министър и ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев.

„ Това е опасност. Защото, в случай че това положение се резервира, и Путин не види излаз да излезе от тази обстановка, напрежението ще ескалира ”, счита още той. Според него даже проправителствените медии към този момент подлагат на критика мобилизацията.

Във връзка с дейностите на съветския президент Йовчев уточни, че има три събития, които би трябвало да бъдат обсъждани дружно - частичната готовност, референдумите и ескалиращите закани за приложимост на нуклеарно оръжие.

„ Ако изходим от упованията за рационално държание, не би трябвало да се употребява нуклеарно оръжие от страна на Русия. Това е една опасност, която цели да понижи помощта на европейските страни и Съединени американски щати към Украйна. И да подаде ясни сигнали вътре в Русия ”, изясни някогашният вътрешен министър.

Кризата с мигрантите у нас

Видеото, от което се вижда по какъв начин бус с мигранти минава границата с Турция, ни демонстрира, че продължава да нараства наглостта на трафикантите, счита той. „ До огромна степен това е резултат от обстоятелството, че те не усещат, че страната има съответни ограничения и решения по отношение на тях ”, акцентира Йовчев.

Според него възприятието за безотговорност е довело до случая с рейса с Бургас, при който починаха служители на реда.

Защитата на националната сигурност

Политическата рецесия е факторът, който в най-голяма степен усилва риска от всички закани, счита някогашният вътрешен министър. Според него страната не е съответна и не е в положение да приложи нужните ограничения за отбрана на националната сигурност.

„ Показваме некадърност да се оправяме с рецесиите. Ние сме най-зле квалифицираната страна във връзка с енергийната рецесия. Нямаме концепция по какъв начин ще подпомогнем бизнесите. Тази некадърност към този момент рефлектира на всички места ”, е неговото мнение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР